måndag 21 maj 2012

Olivias 20-års kakor!


Här är Olivia med sina vänninor Emma och Nina

Olivia gillar inte tårtor eller kakor och liknande som är sött, men hon har några favorit kakor och två av dessa gjorde vi till hennes middag. Jag gillar vaniljkakan bäst!
Kanelkaka
Vaniljkaka


Till kanelkakan behöver du:
2 ägg
2 dl socker
1 tks vaniljsocker
2 tks bakpulver
3 dl vetemjöl
1,5 dl mjölk
4 tsk kanel
75 g smält smör

Fyllning:
1 äggula
50 g smält smör
2 dl florsocker
2 tks vaniljsocker
1 tsk kanel

Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten. Sätt ugen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Tillsätt mjölken. Blanda ihop de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten. Blanda ner det smälta smöret. Grädda mitt i ugnen på 175 grander i ca 30 min.

Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en kastrull. Det är lättast att använda en slickepott att blanda med. Dela den avsvalnade kakan i två delar, bre fyllning på båda delarna och lägg ihop. Deckorera med florsocker och servera med lättvispad grädde.

Till vaniljkakan behöver du:
3 ägg
2 dl socker
1 tks vaniljsocker
3 dl mjöl
2 tks bakpulver
1 dl kokande vatten

Fyllningen:
1 dl kaffegrädde
125 g smör
3 msk vaniljsocker

Smöra och bröa en rund form med löstagbar botten. Sätt ugen på 175 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner dem i äggsmeten, tillsätt vattnet. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min.

Koka upp kaffegrädden tillsammans med smöret. Tillsätt vaniljsockret och låt svalna något.

Dela den avsvalnade kakan och häll fyllningen på de båda halvorna. Lägg ihop och decorera med vaniljsocker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar