Hallonmousse och brownietårta
Bottnen
120 g mörk choklad
100 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 ½ msk vaniljsocker
1 krm salt
1 ½ dl fin mix
1 dl sojagrädde och en ask hallon till
garnering
Smör och kokos till formen
Sätt ugnen på 175 grader. Bryt chokladen
i bitar och smält tillsammans med smöret i vattenbad. Ta av från värmen och rör
i strösocker och blanda till en jämn smet. Blanda i äggen, ett i taget. Rör ner
vaniljsocker och salt. Vänd försiktigt ner fin mixen.
Gädda mitt i ugnen i ca 30 min. Låt
svalna.
Hallonmousse
Ett paket frysta, tinade hallon à 250 g
1 dl gelésocker multi
2 tsk vaniljsocker
3 dl sojagrädde
Mixa hallonen till en puré i en mixer. Koka upp hallonpurén med
gelésockret. Ta av från värmen och blanda ner vaniljsockret. Vispa grädden fast
och blanda ihop med hallonpurén när den stelnat något. Hallongrädden blir
ganska rinnig men stelnar i kylen. Låt purén stelna i en övertäckt bunke i
kylen i två timmar.
Bred hallonmoussen på bottnen med
formen kvar på och låt stå i kylen i ca en timme. Vispa grädden och spritsa den
runt kanten på tårtan och lägg hallonen i mitten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar