onsdag 4 april 2012

Chokladcupcakes



Jag, Maria och Emelie åkte hem till vår kära nyopererade vän Hilda. Hon drog av sitt korsband när hon åkte skidor för några månader sedan och vi tänkte muntra upp henne lite då hon legat i soffan i nästan en vecka. För lite extra uppmuntran bakade jag chokladcupcakes.

Till 12 cupcakes:

3 ägg
2,5 dl strösocker
1 tks vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
4 msk kakao
En nypa salt

Frosting:
200 g vitchoklad
2 dl vispgrädde


  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna
  8. Smält chokladen i grädden. Låt svalna över natten och vispa till en härlig frostning. Spritsa på cupcaksen och dekorera med strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar