Till frukosten med min kära klass gjorde jag cupcakes fyllda med hallonmousse och toppade med vitchokladfrostning färgad rosa. Hela klassen gillade dem så jag är riktigt nöjd! :)
Till 12 cupcakes behöver du:
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 1/2 dl glutenfri finmix
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron
Hallonmousse:
Jag använde faktiskt pulvermousse från tårtdecor, faktiskt jättegod för att vara pulver. Är egentligen helt emot halvfabrikat men när man har brottom får man fuska lite.
Vitchokladfrostning:
300 g vitchoklad
300 g phiadelphiaost
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
- Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
- Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
- Blanda i rivet skal och saft av en citron.
- Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
- Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
- Smält chokladen och vispa ihop den med phiadelphiaosten tills du får en fluffig frostning. Om du vill kan du färga den med lite röd karamellfärs så att den blir rosa.
- Skär av toppen på cupcaksen och görp ur dem lite. Spritsa i hallon moussen och sätt tillbaka locket. Bred på frostingen och deckorera med lite strössel.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar