onsdag 7 mars 2012

Halloncupcakes


Till frukosten med min kära klass gjorde jag cupcakes fyllda med hallonmousse och toppade med vitchokladfrostning färgad rosa. Hela klassen gillade dem så jag är riktigt nöjd! :)

Till 12 cupcakes behöver du:
3 ägg
2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
2 1/2 dl glutenfri finmix
1 dl potatismjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

Hallonmousse:
Jag använde faktiskt pulvermousse från tårtdecor, faktiskt jättegod för att vara pulver. Är egentligen helt emot halvfabrikat men när man har brottom får man fuska lite.

Vitchokladfrostning:

300 g vitchoklad
300 g phiadelphiaost

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
  3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
  4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
  5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
  6. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
  7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Låt svalna.
  8. Smält chokladen och vispa ihop den med phiadelphiaosten tills du får en fluffig frostning. Om du vill kan du färga den med lite röd karamellfärs så att den blir rosa.
  9. Skär av toppen på cupcaksen och görp ur dem lite. Spritsa i hallon moussen och sätt tillbaka locket. Bred på frostingen och deckorera med lite strössel.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar